Innovatievoucher voor LUCAM BV

OMFL - Lucam HRW stand (1).jpg

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland bv heeft voor het doorontwikkelen van klimaatbeheersing voor scholen op basis van adiabatische koeling een innovatiestimuleringsvoucher toegekend aan LUCAM BV in Emmeloord. De financiële impuls wordt mogelijk gemaakt met financiële middelen uit het REOF fonds en is bedoeld om Flevolandse innovaties een stap verder te helpen.

Lucam ontwikkelt en produceert al sinds 2009 energiezuinige luchtbehandelingskasten, die voldoen aan de nieuwste eisen. Voor een fris en aangenaam binnenklimaat is niet alleen ventileren belangrijk. Temperatuur en luchtvochtigheid spelen een net zo grote rol. Lucam werkt nu aan een luchtbehandelingskast die geschikt is voor scholen.  
Scholen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat er soms forse oververhittingsproblemen ontstaan en koelen ook in voor- en najaar noodzakelijk is. TNO heeft simulaties uitgevoerd die laten zien dat het op deze scholen buiten het winterseizoen gemiddeld maar liefs 40% van de tijd warmer is dan 24 °C.

Naast koeling voor de scholen maken de nieuw te ontwikkelen units het ook mogelijk om fijnstof uit te kunnen filteren. Ook komt er een optie voor monitoring van de installaties. Scholen zijn een bijzondere doelgroep. Kinderen, studenten, brengen bijna de hele dag met velen door in een relatief kleine ruimte. Je kunt je voorstellen dat dat best veel vergt van een luchtbehandelingssysteem. Iedereen wil graag dat zijn kind gezond opgroeit dan is het belang van een goed werkend luchtbehandelingssysteem essentieel. De volgende stap in de ontwikkeling is een betaalbaar prototype dat in de praktijk zijn waarde moet bewijzen. De bijdrage uit de innovatiestimuleringsregeling van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland maakt dit nu mogelijk.

OMFL innovatiestimuleringsregeling
De Ontwikkelingsmaatschappij stimuleert innovatie en investeringen en geeft bedrijven daarmee een kans om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Met de innovatiestimuleringsregeling beoogt de Ontwikkelingsmaatschappij een reeds gedane eerste investering van een bedrijf in een innovatie een stap verder te helpen. Het uiteindelijke doel van de stimuleringsregeling is het doen realiseren van nieuwe en/of behoud van arbeidsplaatsen in Flevoland. De Ontwikkelingsmaatschappij werkt hierdoor proactief aan de versterking van de groei van de Flevolandse economie.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jessie de Lange, projectleider Economie & Investeringsbevordering, 06 36171769, delange@omfl.nl

 

Printversie